With Lion’s Smile

Se lvím úsměvem – po našem rozhodnutí založit chovatelskou stanici Brazilských filů bezvýsledně přemýšlím již několikátý dlouhý zimní večer nad vhodným a výstižným jménem stanice k tomuto překrásnému a důstojnému psímu plemeni. Tak si z dlouhé chvíle zajedu pohledem k elektronickému rámečku, kde se postupně zobrazují fotky z naší poslední cesty po Východní Africe a náhle to přišlo – úsměv a majestátní chůze krásné lvice z Národního parku Serengeti mi tak připomíná zrovna vedle rámečku stojící  Daarlen, že název přišel sám…

Martina

 

Brazilský fila

 Má jedinečnou povahu, v Brazílii se říká přísloví - Věrný jako fila, v tomto případě je to určitě pravda. Tak jako je oddanost své rodině veliká, stejně velká je i nepřístupnost vůči cizím lidem. Nepřekonatelný je jako hlídací pes, strážný a lovecký pes. Pokud máte o filu zájem a máte malý byt - zapomeňte na něj. Není to pes pro vás. Pokud si myslíte, že když zvíře nepozná nic jiného neubližujete mu tím, je to velký omyl. Fila byl, je a vždy bude pes k domu, kde je velká zahrada.

Aktuality

2.9.2009

Vrh "A"

Dnes se po komplikacích během celé březosti narodila císařským řezem dvě krásná štěňátka - holky. Bohužel kvůli operaci (dilatace žaludku) a následnému oslabení organizmu krátce před porodem, uhynulo 7 štěňat. Děkujieme přírodě, že nám nechala naši milovanou fenku. Doufejme, že holky budou vesele prospívat a růst. Přejeme jim hodně zdraví.

Martina

naši psi.
25.8.2009

Štěňata

Dne 30.6.-2.7. proběhlo krytí naší Daarlen a Bradocka JB da Santa Luzía. Očekávaný vrh bude 1.9.2009.

Stránky překrásného psa Bradocka a jeho milých majitelů pana a paní Horákových
24.8.2009

spuštení www stránek

Dnešním dnem jsme oficiálně spustili www stránky Chovatelské stanice With Lion's Smile

With Lion's Smile
cze / eng