Internetový magazín ze světa zahrad

Péče o narcisy v zahradě

12. 3. 2024

Narcisy patří mezi nejoblíbenější cibuloviny. Pokud chcete, aby vaše narcisy v zahradě krásně rostly, je důležité je správně zalévat, hnojit a pravidelně odstraňovat odkvetlé květy. Jak na pravidelnou péči?

Co pěstovat ve skleníku?

3. 1. 2024

Také vás fascinují obrovské plochy plné skleníků, v nichž rostou tisíce až desítky tisíc různých rostlin a plodin? Skleník ale můžete mít doma na zahradě i vy. A pěstovat se v něm dá skoro cokoliv.

Jóga pro pohodu a funkční tělo

5. 11. 2023

Jóga je starodávný indický názor na život, který se zabývá cvičením těla, mysli a ducha. Jejím cílem je zlepšit fyzické zdraví, uklidnit mysl a dosáhnout duševní pohody. Jak s ní začít?

Příprava zahrádky na zimu

30. 9. 2023

A máte sklizeno. Léto je pryč, přišel podzim a na zahrádce už téměř nic neroste (snad jen zimní jablka). Takže začíná čas úklidu a přípravy zahrádky na zimní odpočinek.

Výhody a nevýhody zahrádkářských kolonií

22. 8. 2023

I když bydlíte v paneláku, můžete mít svou zahrádku s bazénem, spoustou rostlin a stromů a třeba i malou chatičkou. Není to ani nemožné ani přehnaně drahé – zahrádkářské kolonie jsou zase na vzestupu.

Šťastný život zahrádkáře

25. 7. 2023

Sami už nejspíš víte, jak ubíjející to může být, když trávíte nespočet hodin v práci a už vás to vůbec nebaví, nejde vám to a padáte únavou. A teď si představte tu změnu, když strávíte celé hodiny na své zahrádce – a jak jste potom svěží, spokojení a odcházíte i po té dřině s úsměvem na rtech.

Ochrana proti slimákům – jak na ně?

30. 5. 2023

Máte radost, jak vám zahrádka ožívá, ve skleníku už se rýsuje brzká sklizeň a všechno krásně odkvetlo a roste a roste? A pak ráno přijdete a všechno je ohryzané a oslizlé. Zase slimáci!

Narcisy, tulipány a další jarní cibuloviny

28. 4. 2023

Milujete jaro se všemi jeho vůněmi, zelenající se trávou, kvetoucími stromy a ožívající přírodou? V tom případě by vám neměl na zahrádce chybět záhon s typickými jarními květinami – tulipány, narcisy a dalšími.

Jak ochránit rostliny na jaře před mrazem?

22. 3. 2023

Jaro je období, kdy se příroda probouzí k životu, rostliny začínají růst, pučet a kvést. Bohužel, občas udeří nenadálé mrazy, které jsou pro rostliny přímým ohrožením. Jak je ubránit a zachránit budoucí úrodu?

Jak po zimě připravit zahrádku na jaro?

22. 2. 2023

Zima pomalu končí, blíží se jaro. A všichni zahrádkáři už dávno stojí v pozoru. Jaro je totiž pro zahrádkáře jedním z nejvíce očekávaných ročních období.

Zatočte se stresem a buďte zase v klidu

12. 1. 2023

Stres je urputným a otravným společníkem většiny z nás. Stále si před sebou hrneme nějaké povinnosti a úkoly a neumíme se uklidnit ani doma a se svými blízkými. Lze se stresu nějak zbavit?

Lotosový květ pro vnitřní harmonii

11. 11. 2022

Vnitřní pohoda je vlastní každému z nás. Je to stav mysli, který nám nemůže nikdo vzít. Nejdříve jí však musíme docílit. K tomu nám pomůže meditace lotosového květu.

Spokojený domov podle jin a jang

11. 10. 2022

Jin a jang jsou protikladné síly, které jsou typické pro filozofii a kulturu východní Asie. jakým způsobem nám pomáhají tvořit bezpečný a radostný domov?

5 kroků ke zdravému osobnímu rozvoji

12. 8. 2022

Osobní rozvoj je neustálý proces, který nám pomáhá stát se lepší verzí sebe sama. Vybrali jsme pro vás 5 důležitých kroků, které vám mohou pomoci na cestě k osobnímu růstu.