Zásnubní prstýnky a zásnubní prsteny, prsteny z bílého zlata, prsteny ze stříbra

Jednou z nejdůležitějších věcí na každém svatebním obřadu jsou bezesporu zásnubní prsteny. Je to symbol spojení vzájemné lásky dvou partnerů v manželský vztah a značí jakési pouto, které by mělo oběma připomínat slib, který si před oltářem vzájemně dali.

Snubnímu prstýnku je díky tomuto důležitému dni v životě – tedy svatbě – přikládán velký význam a mnoho lidí jej po dobu trvání partnerského svazku (někdy i nadosmrti) téměř vůbec nesundá z prsteníčku. Snubní prstýnek tak připomíná partnerům jejich společnou cestu životem v časech dobrých i zlých a i když je tohle jeho hlavní účel, není jen symbolem manželského slibu, ale rovněž i ozdobou. Proto pokud se už dva lidé rozhodnou spolu vykročit k oltáři, měli by výběru snubních prstýnků věnovat náležitou pozornost. Měli by si také načasovat jejich koupi s dostatečným předstihem před samotným svatebním obřadem, protože jejich výroba trvá přibližně měsíc až dva.

Zásnubní prsten býval v minulosti potvrzením zásnubní smlouvy. Dnes muž při žádosti o ruku své přítelkyně, kterou miluje více než svůj život, dává snubním prstenem najevo velký zájem stát se jejím milujícím manželem a celoživotním partnerem ve kterém za každé situace najde oporu. Zásnubní prsten je předzvěstí svatby. Zásnubní prsteny se nosí na prsteníku levé ruky a teprve po svatbě se přesune na pravý prsteník. Tradiční je zásnubní i svatební prsten ze zlata. Většinou je hladký. V poslední době jsou ale trendem zásnubní i svatební prsteny z bílého zlata. Čím dál tím více se u nás do módy dostávají prsteny s diamantem nebo briliantem, jež mají v zahraničí dlouhou tradici. Snubní prsten i zásnubní prsten by spolu měly ladit.

Zásnuby jsou jedním z nejdůležitějších momentů v našem životě. Muži si v každém případě kladou jednu otázku – Jak vybrat ten správný zásnubní prsten? Jak již bylo nastíněno, při výběru zásnubního prstenu si prakticky zároveň vybíráte i vzhled a styl prstenu snubního a to právě kvůli sladěnosti obou prstenů. Ženy po svatbě často nosí oba prsteny. Proto si musí dát muž při výběru prstenu záležet. Prsteny by tedy měly být sladěné, ze stejného kovu, zajímavé a unikátní.

Zásnubní prsten patří mezi první znaky jednoho z největších životních rozhodnutí, kterým svatba jistě je. V dnešní době můžete snubní i zásnubní prsteny vybírat z pohodlí doma. Na internetu jsou stovky internetových obchodů s těmito šperky. Doporučujeme nakupovat v ověřeném a oblíbeném internetovém obchodě. Vyberete si zde kvalitní stříbrné zásnubní prsteny, prsteny z bílého zlata, prsteny z chirurgické oceli a samozřejmě jsou v nabídce i prsteny titanu, které se pomalu dostávají do popředí zájmu nebo prsteny z platiny. Dále i prsteny s diamantem nebo briliantem.

Při výběru zásnubního prstenu, který bude osazen diamantem je vhodné poradit se s odborníkem. Typické je osazení prstenu jedním dominantním kamenem, které symbolizuje jedinečnost partnerky. Čistota a počet karátů ( velikost ) daného kamene jsou libovolně volitelné, ale pochopitelně čím vyšší kvalita briliantu, tím větší je jedinečnost tohoto symbolu a významu pro danou ženu.