Home

Otevírací doba

číst více

Kudy do zoo

číst více

Zvířata v zoo

Na ploše 14 ha můžete obdivovat přes 170 druhů zvířat (1438 zvířat) ze všech kontinentů. Mezi nejzajímavější chované druhy patří takin čínský, zebra bezhřívá a sob lesní, levhart sněžný, margay, pavián pláštíkový a mangabej žlutobřichý, viskača, dracéna krokodýlovitá nebo ara hyacintový a orlosup bradatý. Zcela mimořádná je naše kolekce horských kopytníků a dravých ptáků.

V novém čísle magazínu AVÍZOO se dozvíte:

Elektronické vstupenky

Zakoupením elektronické nebo společné vstupenky eLpass ušetříte peníze i čas. Díky vstupence eLpass navíc můžete výhodně navštívit i další turistické cíle v Libereckém kraji.

Strom biodiverzity

 VY MŮŽETE MÍT SVŮJ KŘIŠŤÁLOVÝ LIST A PŘISPĚT
NA ZVÍŘATA V ZOO I ZÁCHRANÁŘSKÉ PROJEKTY

Korunu Velkého stromu biodiverzity zdobí na pět set svítících lístků z foukaného českého křišťálu. Co lístek, to originál, který získá každý sponzor, jenž podpoří naši zoologickou zahradu částkou vyšší než 10 000 Kč.

Lístek s pískovaným jménem nebo logem sponzora svítí v koruně stromu dvanáct měsíců a prezentuje myšlenku partnerství a spolupráce v oblasti ochrany přírody. Po roce je v dárkové kazetě předán sponzorovi jako výraz úcty a poděkování.

Pomáháme chránit přírodu

Úlohou a cílem moderních zoologických zahrad není jen chov a péče o ohrožené a vzácné druhy zvířat přímo v zoologických zahradách, ale čím dál větší důraz je také kladen na ochranu fauny a flóry ve volné přírodě v místech jejich přirozeného výskytu.

Zoo Liberec je členem

  • Pavučina
  • EAZA
  • WAZA
  • IZE
  • UCSZOO

Dobrodružství z poznání

Děkujeme našim partnerům a sponzorům

weby2

Technickou podporu stránky zajišťuje firma Webyplus.cz