Home

Otevírací doba

číst více

Kudy do zoo

číst více

Zvířata v zoo

Na ploše 14 ha můžete obdivovat přes 170 druhů zvířat (1438 zvířat) ze všech kontinentů. Mezi nejzajímavější chované druhy patří takin čínský, zebra bezhřívá a sob lesní, levhart sněžný, margay, pavián pláštíkový a mangabej žlutobřichý, viskača, dracéna krokodýlovitá nebo ara hyacintový a orlosup bradatý. Zcela mimořádná je naše kolekce horských kopytníků a dravých ptáků.

Zoo Liberec se zapojila do záchrany nejohroženějšího orla na světě – orla opičího.
Orel opičí je kriticky ohrožený druh, který je považován za jednoho z nejohroženějších dravců na světě. Žije pouze na posledních několika filipínských ostrovech, kde přežívá v počtu 200-300 posledních párů.…
Den pro zoo
1. 5. 2024 Den pro zoo I zoologické zahrady mají svůj svátek, kterým chtějí připomenout, že nejsou jen atrakcí pro děti, ale že jejich hlavní role je ochranářská.…
Zoo Liberec slaví chovatelský úspěch
Za asistence zkušených chovatelů přišlo v liberecké zoo na svět mládě kondora královského z Olomouce Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům podařilo přivést…

V novém čísle magazínu AVÍZOO se dozvíte:

Elektronické vstupenky

Zakoupením elektronické nebo společné vstupenky eLpass ušetříte peníze i čas. Díky vstupence eLpass navíc můžete výhodně navštívit i další turistické cíle v Libereckém kraji.

Strom biodiverzity

 VY MŮŽETE MÍT SVŮJ KŘIŠŤÁLOVÝ LIST A PŘISPĚT
NA ZVÍŘATA V ZOO I ZÁCHRANÁŘSKÉ PROJEKTY

Korunu Velkého stromu biodiverzity zdobí na pět set svítících lístků z foukaného českého křišťálu. Co lístek, to originál, který získá každý sponzor, jenž podpoří naši zoologickou zahradu částkou vyšší než 10 000 Kč.

Lístek s pískovaným jménem nebo logem sponzora svítí v koruně stromu dvanáct měsíců a prezentuje myšlenku partnerství a spolupráce v oblasti ochrany přírody. Po roce je v dárkové kazetě předán sponzorovi jako výraz úcty a poděkování.

Pomáháme chránit přírodu

Úlohou a cílem moderních zoologických zahrad není jen chov a péče o ohrožené a vzácné druhy zvířat přímo v zoologických zahradách, ale čím dál větší důraz je také kladen na ochranu fauny a flóry ve volné přírodě v místech jejich přirozeného výskytu.

Zoo Liberec je členem

  • Pavučina
  • EAZA
  • WAZA
  • IZE
  • UCSZOO

Dobrodružství z poznání

Děkujeme našim partnerům a sponzorům

weby2

Technickou podporu stránky zajišťuje firma Webyplus.cz