Skip to main content

Slide Udržateľná budúcnosť
je pre nás hračka
Pretože nás baví vyrábať užitočné a pekné veci, ktoré pomáhajú znižovať množstvo odpadu a motivujú k udržateľnejšiemu spôsobu života. VIAC
Slide Dávame nepotrebným veciam nové využitie To, čo by inak skončilo na skládkach odpadu dostáva pod našimi rukami novú funkciu, navyše s moderným dizajnom.
VIAC

Čo je upcycling?

Upcycle sú etické a ekologické
riešenia premenené na produkty

Nie je to len trend a moderné slovo, ale reálna potreba, nutná súčasť životného štýlu, ktorá ochráni planétu a jej zdroje aj pre budúce generácie. V skratke, ide o vytváranie nových hodnotných výrobkov z prebytkových či odpadových materiálov, ktoré by inak skončili na skládke, či už starých a použitých alebo nevyužitých materiálov a produktov. Upcyclingom sa hodnota výsledného produktu zvyšuje, čo je rozdiel oproti recyklácii, kedy sa hodnota skôr znižuje.

ekologicky

Šijeme užitočné a pekné vecičky v súlade s princípmi upcyclingu najmä z odpadových materiálov, ktoré vznikajú pri výrobe sedačiek.

eticky

Výrobky ručne vyrábajú ľudia zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktorí vďaka našej činnosti majú stabilný príjem a prácu, ktorá ich baví.

na mieru

Všetko vieme prispôsobiť podľa Vašich požiadaviek a výrobky personalizovať nielen na súkromné, ale aj pracovné účely.

dizajnovo

Dizajn každého nového druhu výrobku vždy dôkladne premyslíme a navrhneme tak, aby bol trendový no zároveň nadčasový.

1. Nepotrebný materiál

Rozhodli sme sa neplytvať kvalitným materiálom, ktorý pri výrobe sedačiek končí v odpade a dať mu nové využitie.

2. Návrh a dizajn

V našej dielni vzniká mnoho nápadov, ktoré postupne uvádzame do života tak, aby bol výsledný efekt v súlade s princípmi upcyclingu.

3. Výroba produktu

Výrobky šijú šikovní ľudia zo sociálne znevýhodneného prostredia. Nákupom u nás tak podporíte tých, pre ktorých je náročné nájsť si iné uplatnenie.

4. Cesta k vám domov

S láskou vyrobené, starostlivo zabalené poputujú naše výrobky až k vám domov. Nepocestujú však ďaleko, nakoľko ide o čisto slovenskú výrobu.

Prečo upcyclovať?

435

Priemerné množstvo odpadu, ktoré Slovák vyhodí do odpadu

2370

Miliónov kg odpadu, ktoré ročne vyprodukujú obyvatelia Slovenska

35

Nárast produkcie odpadu na Slovensku za posledných 10 rokov

44

Podiel recyklovaného odpadu

Magazín

Pravidelné novinky a zaujímavosti zo sveta upcyclingu, zero-waste, cirkulárnej ekonomiky a iných tém spojených s ekológiou a ochranou životného prostredia.

Recent Posts / View All Posts

„Zo vzduchu sa nenaješ!“ A čo ak áno? Unikátny projekt vytvoril „mäso“ z oxidu uhličitého

| Infookienko | Bez komentárov
Skleníkové plyny a uhlíková stopa sú častými témami v našom Magazíne. Oxid uhličitý (CO²) je prirodzeným vedľajším „produktom“ nášho života. Uvoľňovaný vo väčšej miere, ako je schopná planéta a jej ekosystémy prirodzene…

Upcycle recepty z najčastejšie vyhadzovaných potravín

| Dobré nápady | Bez komentárov
Už v škole nás učili, že jedlom sa nemá plytvať. Nielen kvôli životnému prostrediu, ale aj kvôli peňaženke. Veď prečo by ste mali vyhadzovať ťažko zarobené eurá? Vyskúšajte namiesto toho zužitkovať…

Aktivistka a greenfluencerka Natália Pažická: Slovenské Vianoce sú materialistické, u nás doma si darčeky nekupujeme

| Infookienko | Bez komentárov
 „Už včera bolo neskoro nakupovať darčeky.“ „Ak premeškáte Black Friday, prídete o príležitosť kúpiť si nepotrebné a nekvalitné veci, ktoré aj tak nevyužijete.“ „Čím drahší darček kúpiš, tým viac ju…

Produkty

Textilné obaly
na kvetináče

Dizajnová špecialitka inšpirovaná trendami, ušitá z textilných poťahov, ktoré ostali pri výrobe sedačiek Krošlák. Vďaka tomu ich ušijeme podľa vašej predstavy a potreby. Vybrať si možno z viacerých farieb a typov látky podľa vzorkovníka.

Viac

Podušky a
podsedáky na mieru

Vhodné do interiéru i exteriéru, vďaka odolnej látke vydržia aj na čerstvom vzduchu. Ušijeme ich ako si poviete. Vybrať si môžete z našich upcyklovaných materiálov alebo nových, presne podľa vašich potrieb. Tento produkt je upcyklovaný len čiastočne, no jeho kúpou podporíte zamestnancov nášho sociálneho podniku.

Vankúšiky na hranie

Svoj nový mäkký život dostávajú vďaka výrobe sedačiek a ich zvyškovým materiálom – textilné odrezky z poťahov, plnené bielym rúnom zo zvyškov výroby. Šijeme ich v tvare milých zvieratiek, takže okrem vankúša na leňošenie a dekorácie môžu slúžiť ako hračka.

Viac

Prihláste sa na odber newslettra

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách zo sveta upcyclingu a ako darček od nás navyše získate zľavu 5% na Váš prvý nákup našich produktov.

 

Spracovávam...

Ďakujeme Vám za prihlásenie!

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Receive regular information about news from the world of upcycling and as a gift, you will also receive a 5% discount on the purchase of our products.

Please wait...

Thank you for sign up!

Povedali o
upcyclingu

Nepotrebujeme hŕstku ľudí, ktorí žijú dokonale bezodpadovo. Potrebujeme milióny takých, ktorí tak budú žiť nedokonale.

Anna Marie Bonneau
Ekologická aktivistka

Nakupuj menej, vyberaj starostlivo, postaraj sa, nech to vydrží.

Vivienne Westwood
módna návrhárka

Zem nededíme po našich predkoch, ale požičiavame si ju od našich detí.

Staré indiánske príslovie

Kontakt

Zapáčili sa vám naše výrobky, máte otázky k upcyclingu alebo chcete zistiť viac, ako eticky a ekologicky podnikať? Napíšte nám, alebo rovno zavolajte. Radi vám odpovieme.

info@upcycle.sk

+421 918 906 683

upcycle s.r.o. r.s.p.
IČO: 50765485
DIČ: 2120480142
IČ DPH: SK2120480142

Nitrianska Blatnica 493
956 05 Nitrianska Blatnica

    Odoslaním súhlasím so spracovaním osobných údajov