Doručení zdarma
Při objednávce nad 700 Kč doprava ZDARMA
Férové ceny
Nakupujeme kávu od farmářů za férové ceny
Čerstvě upraženo
Kávu pražíme 2x měsíčně pro co nejčerstvější chuť
Zachraň gorilu
Z každé objednávky věnujeme 1 % na záchranu horských goril
Pětihvězdičková káva
Na nejvyšší kvalitě naší kávy si zakládáme

Nejoblíbenější produkty

Káva s příběhem

Jak to celé začalo aneb příběh naší kávy

Naše káva má svůj příběh. Objevili jsme ji před několika lety při cestách do Afriky za dobrodružstvím a fotografiemi divokých zvířat. Narazili jsme na ni v malé africké rovníkové zemi jménem Uganda, která je obklopená ohromným jezerem na jihu a mohutnými horami na západní i východní straně.

Jedna z nich tyčící se na hranicích s Keňou do výšky přes čtyři tisíce metrů nese název Mount Elgon. Jedná se o vyhaslou sopku.

Na jejím vrcholu je chráněný přírodní park. Úbočí pohoří jsou však do výšky dvou kilometrů posetá několika tisíci malých rodinných farem, jejichž obyvatelé pěstují jednu z nejlepších káv na černém kontinentu...

Naši ambasadoři

Složil jsem písničku pro opičku a nejenom pro jednu. Není to ta opička, jak myslíte, že je opička. Ale na každou opičku pomáhá kávička. A tahleta kávička pomáhá hodně opičkám.

Tomáš Klus

zpěvák

Jakou mám rád kávu? S mlékem, americano, nebo espresso? Pro mě je hlavně důležité, aby to bylo super kafe. Vždycky mě zajímalo, jak se taková káva pěstuje a chtěl jsem se podívat na kávové plantáže. A díky Mountain Gorilla Coffee se mi tohle všechno splnilo a vlastně i mnohem víc...

Xindl X

písničkář

Cestování po Africe tvoří velkou část mého života a jsem ráda, že to má někdo podobně a ještě z tohoto kontinentu vozí do Čech výbornou kávu, na které si po každém návratu ráda znovu pochutnám.

Olga Šilhová

cestovatelka a dokumentaristka

Přihlaste se k našemu pravidelnému newsletteru

Nejnovější informace o našich akcích, novinkách a mnohem více z kávového světa.

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?